Origin

Amassakoul means ‘traveller’ in Tamasheq, de language of the African Toeareg population.

Toearegs originated from the Sahara, the biggest dessert worldwide. We are travellers in every sense of the word and do travel with heart and soul.

De reizen in het kort

 

Sahara Amassakoul

De Sahara is de allergrootste woestijn met zo’n 9.400.000 vierkante kilometer (3.630.000 square miles) en beslaat het overgrote gedeelte van Noord-Afrika. Eindeloze gele zandvlaktes zover als het oog reikt onder een brandende zon. Toch spreekt dit grootse natuurlandschap tot de verbeelding, ligt er schoonheid in scherp afgetekende duinen en de patronen van de wind geëtst in het zand. Lange donkere schaduwen drukken de eenzaamheid en kracht uit die verscholen leggen in dit gebied. De woestijn met haar leegte en stilte kan niet anders dan bewondering en nederigheid inboezemen en dat is de aantrekkingskracht van de Sahara.

Mhamid

M’hamid vormt de poort tot de woestijn. Onze reizen zullen vanuit een kleine bivak hiervandaan vertrekken. Als reiziger zult u ervaren dat vanuit Marrakech de reis hiernaartoe een proloog is op het woestijnavontuur. Door steden als Ouarzazate en Zagora vervolg je de reis door de Draâ-vallei, die zijn naam dankt aan rivier de Draâ. Deze ontstaat in de Hoge Atlas en is met 1100 kilometer de langste rivier van Marokko. Het landschap verandert langzaam van een sprookjesachtige oase van groene dadelpalmen en vruchtbaarheid tot het opdrogen van de rivier en dorre onverharde wegen. Dit is M’hamid, het beginpunt van uw avontuur.

Atlas Amassakoul

Het Atlas Gebergte is in het noordwesten gelegen van Afrika. Het ligt ten zuiden van de westelijke Middellandse zee en loopt van west naar oost door Marokko, Algerije en Tunesië. Het gebergte is een resultaat van het botsen van continenten, de Afrikaanse plaat raakte de Euraziatische plaat.

De hoogste toppen reiken tot boven 4000 meter (Toubkal) en op sommige van deze toppen ligt dan ook eeuwige sneeuw. Het gebied kan onderverdeeld worden in meerdere gebergten. De grootste en belangrijkste zijn grofweg van west naar oost:

Anti- Atlas (Marokko) Hoge Atlas (Marokko) Kleine Atlas ( Algerije en Marokko) Midden Atlas (Marokko) Sahara Atlas (Marokko) Nemenchagegebergte (Tunesië)

De populatie in het gebergte bestaat grotendeels uit Berbers. De term ‘berg’ is in sommige Berber talen ‘Adrar’ en ook ‘Adras’ wat veel lijkt op de naam ‘Atlas’.

De diversiteit op gebied van geologie, klimaat en culturele verschillen maakt van dit gebergte een fascinerende ontdekking.

Custom travel

De reizen zoals die beschreven staan, kunnen wij ook afstemmen op uw wensen. Mocht u vragen hebben, dan kunt u contact met ons opnemen. Wij kunnen u informeren en mogelijk geruststellen over de beschreven reizen. En wij hopen u te mogen verwelkomen. Voorop staat dat...

Grouptravel

Verdiepingsreis Sahara 2016 Yoga-Meditatie-TRE 23 t/m 30 november 2016

Atlas Amassakoul

Tijdens alle bergtochten wordt u begeleid door een team van ervaren gidsen. Daarnaast worden we vergezeld door ezels, ezelverzorgers en een kok. Tijdens de rit zal de kok uw lunch verzorgen. Eenmaal aangekomen bij een gîte, het eindpunt van de dag, zal hij tevens het...

Safari Amassakoul

Een avontuurlijke reis vangt aan in Marrakech waarna we verder door het zuiden trekken. Het biedt u luxe maar ook eenvoud en vooral heel veel zon. Tussen de duinen en de monding van de mythische Sahara-rivier de Draâ, bestaat een voorvaderlijke wereld van nomaden....

Sahara Amassakoul

Al onze woestijn reizen starten vanaf M’hamid, ieder reist met een eigen kameel. Zo bepaalt uzelf of u samen met de kameel loopt of gebruikmaakt van zijn rug. We zullen voorafgaand aan de reis uitleg geven over de omgang met uw kameel. Maar natuurlijk is ons team...